tisdag 9 oktober 2012

Pastagratäng med kyckling och spenat

Da man kommer hem fran en tur och returresa till Lyon, är trött, hungrig och man vet att mannen fortfarande har en svenskakurs framför sej och inte kommer hem förrän kl 10 pa kvällen, dâ känns det bra att veta att det stâr en pastagratäng frân gârdagen i kylen. Här kommer kvällens räddare i nöden.

Pastagratäng för 4-6 pers.

300-400 g pasta
300 g kyckling (grillad eller kycklingfiléer)
400 g hackad spenat (pa burk eller djupfrysen)
200 g krossad tomat
2-3 msk philadelphiaost
1 gul lök
salt och peppar
Olivolja
Riven ost

  1. Hacka löken och lägg den i en oljad ugnsform. Stek i ugnen pâ 230°c i 15 min. 
  2. Koka pastan enligt anvisning.
  3. Om du har en grillad kyckling, skär den i bitar. Om du har kycklingfiléer, skär dem i mindre bitar och bryn dem.
  4. Blanda löken, kycklingen, pastan, spenaten, osten, de krossade tomaterna, salt och peppar i en skal.
  5. Häll blandningen i ugnsformen, strö över osten och grädda i 15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...