måndag 20 augusti 2012

Kycklingsallad med asiatisk smaker

Vi har varit i Montpellier under helgen (onsdag - söndag) och idkat solbad och bröllopsfirande. Skön helg men jobbigt att komma tillbaka till verkligheten i ett hett Paris - 30°C är jobbigt i en storstad. Före vi âkte iväg gjorde jag en "tömma kylen" sallad med lite asiatisk influenser. Min sambo diggade, gör ni det ocksâ?

Recept för 2-3 pers

250 g kycklingfilé
2 msk nötolja
3 msk soja
2 msk sweet chilisâs
salt och vitpeppar
koriander
300 g färska champinjoner
3 morötter
3 tomater
grönsallad
rapsolja


  1. Blanda ihop en marinad av sojan, chilisâsen, nötoljan, salt, peppar och klippt koriander. Blanda i de skurna kycklingfiléerna och lât ligga och dra i ca 20 min.
  2. Under tiden, skär champinjonerna och morötterna i skivor och stek dem i lite nötolja och rapsolja. Salta och peppra.
  3. Lât grönsakerna rinna av pâ ett hushâllspapper. 
  4. Stek kycklingbitarna i marinaden. När kycklingen är genomstekt, lägg den i en salladsskâl och häll över stekskyn.
  5. Tillsätt de stekta grönsakerna, tomaterna skurna i bitar och grönsalladen.
  6. Smaklig maltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...