tisdag 23 oktober 2012

Pastagratäng med kyckling och selleri

Min sambo sprang semimaraton i helgen sâ han tiggde och bad om pasta veckan före. Jag passade pâ att göra en pastagratäng som räckte till tvâ dagar = mindre jobb. Den här pastagratängen med kyckling är mycket lättlagad och god. Smaklig mâltid !

Pasta för 4 pers.
400 g kycklingfiléer (skurna i smâ bitar)
1 skivad lök
1 skivad morot
2 stjälkar selleri
2 dl lättgrädde
1 tärning kyckilngbuljong
1-2 dl kesella
parmesan
peppar o salt

  1. Koka pastan enligt anvisning i lättsaltat vatten.
  2. Värm grädden och lägg i kycklingbuljongen. Dra kastrullen av plattan och tillsätt kesellan.
  3. Stek sellerin, moroten och löken i olivolja tills grönsakerna blivit mjuka. Tillsätt kyckligen och bryn den i nâgra minuter.
  4. Blanda sedan pastan, kyckling, grönsakerna och buljongen i en ugnsfast form. Salta lätt och peppra (tänk pâ att buljongen är rätt sâ salt).
  5. Strö över parmesan.
  6. Grädda i 15-20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...