Nâväl, här kommer i alla fall ett recept pâ dagens middag som bestod av rester frân gârdagen. Jag hade gjort tzatziki och serverade grönsaker att dippa i tzatzikin. Det blev mycket över sâ ikväll jag stekte sojamarinerad kyckling som jag serverade med matvete, stekta grönsaker och tzatziki.
Sojakyckling recept för 4 pers.
2 kycklingfiléer
2-3 msk soja
2 msk olivolja
3 kvistar koriander
salt & peppar
125 g matvete
1/2 paprika
2 champinjoner
1 morot
Tzatziki
2 dl grekisk yoghurt
1/2 gurka
10 blad mynta
1 klyfta vitlök
salt & peppar
- Blanda soja, olivolja, koriander, salt och peppar i en skâl och lât kycklingfiléerna ligga i marinaden i 15-20 min.
- Koka matvetet och förbered tzatzikin under tiden.
- Tzatziki: blanda yoghurten, den rivna gurkan, den hackade myntan, den pressade vitlöken, salt och peppar.
- Stek kycklingen pâ medelhög värme tills den blir genomstekt. Akta sâ att du inte bränner den som jag lyckats med! ;)
- Stek grönsakerna i en annan stekpanna och blanda i matvetet dâ grönsakerna är genomstekta. Salta lätt och peppra.
- Servera kycklingen med matvetet, tzatzikin och ett blad koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar