Recept för 2 pers.
2 st kycklingfiléer
4 skivor parmaskinka
1/2 citron
basilika
8 potatisar
2 vitlöksklyftor
olivolja
torkad rosmarin
salt och peppar
- Kycklingen skall marineras sâ förbered marinaden genom att blanda basilika (gärna färsk), olivolja (ca 4 msk) saften frân en halv citron och salt och peppar. Lât kycklingen ligga i marinaden i ca 30 min.
- Förbered potatisarna under tiden. Skär dem i tunna klyftor och blanda lägg dem i en skâl tillsammans med olivolja, torkad rosmarin, salt, peppar och de hackade vitlöksklyftorna. Blanda ordentligt.
- Lägg potatisklyftorna i en ugnsfast form och in med dem i ugnen i 210°c ca 45-60 min. (tills de blivit mjuka) Blanda eventuellt emellanât om de blir alltför brända. (själv tycker jag om lite bränt och krispigt)
- Dâ det âterstâr ca 15-20 min, svep in kycklingfiléerna i parmaskinkan (fäst med tandpetare) och bryn kycklingen i marinaden i en stekpanna. Dâ kycklingen är brynt, lägg in dem i ugnen tillsammans med potatisarna i ca 5-10 min tills den är genomstekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar